Stripe WooCommerce интеграция

Stripe WooCommerce интеграция

Как да интегрираме Stripe в WooCommerce за заплащане с кредитни и дебитни карти?

Един от най-честите въпроси, които сме срещали от известно време е свързан с заплащане с карти в онлайн магазин. То се обсъждат VPOS, платформи и какво ли още не, а истината е, че с интеграция на Stripe в онлайн магазина, всичко става много лесно и най-вече… много сигурно!

Интеграция на Stripe WooCommerce в няколко стъпки

Първо… трябва да знаете, че Stripe е не само бранд, но и най-доверената на световно ниво компания за онлайн плащания, която я прави може би най-предпочитания партньор в онлайн плащанията за онлайн магазини от всякакъв тип. До скоро, имплементирането на Stripe в България беше невъзможно. Те стъпиха на българска почва през 2020 г и определено позасенчиха всички виртуални пос методи.

Хубавата новина е, че плъгина Stripe WooCommerce е безплатен с базовите си възможности. Той може много бързо и лесно да се инсталира на всеки WooCommerce онлайн магазин, но разбира се магазина трябва да отговаря на определени изисквания.

Изисквания към WooCommerce магазина

Както споменахме по-горе, за да може да използвате Stripe WooCommerce за вашия онлайн магазин, трябва да отговаряте на няколко изисквания. Нека разгледаме, кои са те и за какво са толкова важни:

  • Трябва да имате SSL сертификат – SSL сертификата е задължителен. Възможно е да успеете по някакъв начин да инсталирате и подкарате плащанията без него, но клиента ви стигне ли до Checkout страницата, веднага ще бъде предупреден, че въвеждането на данни в тази страница няма да бъде сигурно! Ако нямате SSL сертификат, можете да си закупите от Суперхостинг.
  • Бизнес акаунт в Stripe – за да можете да приемате и обработвате плащания, трябва да създадете бизнес профил в платформата на Stripe. Ето линк към платформата.
  • Трябва да предоставите документи – за да може да ви бъде верифициран профила, то вие трябва да докажете, че сте собственик или лице, което има право да управлява бизнеса. Ще се наложи да предоставите документи свързани с фирмата, както и копие от вашия документ за самоличност.

Дори и да ви изглежда сложно или дълго за правене, имайте в предвид, че това се прави само веднъж. Stripe WooCommerce е решението, което ви трябва за заплащане с карти за вашия онлайн магазин.

Такси за обслужване на Stripe за транзакции

Разбира се, както всеки виртуален пос, Stripe Woocommerce също имат такси за всяка транзакция. Докато нашите родни банки имат и месечна такса, Stripe нямат. Можете да се запознаете с таксите на сайта на Stripe или нека ви улесним, добавяме този линк към Price Page на Stripe.

В момента на писане на тази публикация, бихме казали, че таксите са значително поносими, но въпреки това трябва да ги имате впредвид при формирането на крайната цена на продукта. Нека видим таксите.

Такси на транзакция към дата: 11.07.2022

Както виждате, не са кой знае колко високи. Най-хубавото е, че 3D Secure authentication е включена опция или не се доплаща допълнително. 3D Secure authentication е задължително да се ползва на територията на ЕС, което е описано в документ на съвета на ЕК.

От къде да вземем плъгина?

Вариантите за плъгина са няколко. Можете да го закупите с повече екстри или да го свалите безплатно от WordPress respiratory. Разбира се, важно е обаче да не се изкушавате да инсталирате хакнати плъгини или т.нар „Нулнати“ плъгини, за да не се окаже, че ще дойде момент, в който плащанията на вашите продукти ще отиват в чужда сметка. Защо го казваме ли…? Видяхме го веднъж на един онлайн магазин!

Нуждате се от съдействие?

Ако се нуждаете от съдействие за инсталирането и/или настройването на плъгина Stripe WooCommerce, както и за настройването на самия профил в платформата на Stripe, не се колебайте да ни потърсите. Имаме опит, освен това сме партньори със Stripe.

Какво мислите?
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Какво още...