Фейсбук бизнес мениджър

Фейсбук Бизнес Мениджър и защо е толкова важен?

Както може би сами се досещате от името, става въпрос за една централизирана система, чрез която можете да управлявате Вашия бизнес по – добре във Фейсбук. Разбира се Фейсбук Бизнес Мениджър може да се активира и за страница, която не предлага продукти или услиги, но тогава смисъла малко се губи.

Ние решихме да подготвим това ръководство предимно за нашите нови клиенти, но също така се радваме, ако помагаме и на други.

Най – голямото предимство да създадете Фейсбук Бизнес Мениджър е, че можете да работите в екип с други служители на бизнеса Ви или Агенции, като нашата. Все пак технологиите са доста развити, с това неотменно се развива и маркетинга. Мениджъра на Фейсбук ще Ви позволи да добавите екип с определени правомощия да осъществява рекламните Ви кампании и стратегии, без да има пълен достъп до платежните Ви методи и други.

5 предимства на Фейсбук Бизнес Мениджър

Сега вече след като сте малко по – запознати, какво представлява бизнес мениджъра и сте решили да го използвате, нека Ви представим 5-те основни предимства на Фейсбук бизнес мениджър:

  1. Отделете личния си профил от вашата бизнес страница. Това означава, че вече не се налага да се притеснявате за поверителността или случайно да не публикувате нещо, което е предназначено за личния ви профил в Facebook на страницата ви във Facebook (или обратно).
  2. Ефективно управлявайте множество рекламни акаунти и страници във Facebook на едно място. Това означава, че имате едно табло, за да следите рекламите и ефективността на публикациите, което улеснява организирането на вашите стратегии.
  3. Споделяйте сигурно достъпа с множество хора. Можете да дадете достъп до агенции, партньори или доставчици, без да им предоставяте собственост върху вашите бизнес активи. Ще ви покажем как да направите това по-късно в статията.
  4. Контролирайте достъпа на всеки служител въз основа на неговата роля. Това опростява процеса на делегиране на задачи и наблюдение на това, което правят вашите служители, без да рискувате сигурността.
  5. Създайте различни персонализирани аудитории за различни рекламни кампании. Това е особено полезно за агенции, които трябва да пускат реклами за множество клиенти, както и за фирми, които са насочени към различни видове аудитории.

Създаване на Фейсбук бизнес мениджър

1. Създайте бизнес акаунт в мениджъра

Най – вероятно вече сте създали страница във Facebook. Ако не сте го направили можете да го направите и по време на създаването на Вашия Фейсбук Бизнес Мениджър. Нека започваме. Трябва да посетите адреса: https://business.facebook.com от където започваме създаването.

Създаване на фейсбук бизнес мениджър

Разбира се, за да започнете процедурата по създаването на Вашия фейсбук бизнес мениджър ще трябва да натиснете бутона „Създаване на акаунт“. Първата стъпка вече е готова и ще Ви се отвори прозорец, в който трябва да зададете наименование на Вашия фейсбук бизнес мениджър.

2. Въведете данните за Вашия фейсбук бизнес мениджър

Въвеждане на данни в мениджъра на фейсбук

Your Business and Account Name  – Въведете наименованието, което искате да дадете на вашия бизнес мениджър. Като „Placeholder“ е поставено Jaspesr’s Marlet, което в превод би било, като Магазина на Джаспър. Да предположим, че създавате Фейсбук бизнес мениджър за Вашия онлайн магазин, който се казва ShareIt. Ние лично бихме задали единствено името му. В този случай ShareIt е достатъчно. Въпрос е на личен избор.

Вашето Име – Тук едва ли има какво да се обяснява, какво трябва да се въведе в полето.

Your Business Email – Би било добре да въведете наистина не личния, а бизнес Email-а си. Все пак имате уеб сайт с интернет адрес и би било несериозно да нямате Email с домейна на Вашия сайт. В този случай въвеждаме бизнес мейла на ShareIt – info@shareit.bg и продължаваме нататък.

3. Въведете адрес и данни за бизнеса си във фейсбук мениджъра

Добавяне на данни

Държава – Въведете държавата, в която е регистриран бизнеса Ви.
Street Address – Въведете квартал/улица
Град – Въведете града, в който е регистриран бизнеса Ви.
….
Business Use – Важно е да изберете с каква цел създавате Вашия Фейсбук бизнес мениджър. Тук опциите са 2 на брой.
 Promote its own goods or services – Ще използвате фейсбук бизнес мениджър за управление на Вашия собствен бизнес
 Provide services to other businesses – Ще използвате фейсбук бизнес мениджър за предлагане на услуги или управление на други бизнеси (по – скоро се използва за Агнеции)

След като изпълните стъпките и натиснете бутона изпрати, ще Ви се покаже съобщение, че трябва да потвърдите Email адреса, който сте попълнили в Стъпка 2. Потвърдете Email адреса и чрез съобщението, което сте получили на пощата Ви, ще бъдете пренасочени към Вашия вече създаден Фейсбук бизнес мениджър. Честито!

Настройка на Фейсбук Бизнес Мениджър

Настройка на Бизнес мениджъра

ПОТРЕБИТЕЛИ > Хора –  По дефиниция при създаването на Фейсбук бизнес мениджър, Вие ще сте единствения човек с пълни правомощия (Админ). За да добавите още хора, които да управляват страниците или рекламните акаунти, можете да го направите с бутона Добавяне. От тук ни добавяте нас и започваме да действаме.

Търсите ли качествена поддръжка на сайта?

Нуждаете се от
поддръжка

Ние обичаме да помагаме, защото знаем как и имаме нужните умения да го направим. Не се замисляйте много! Чакаме Ви!

Защо да се абонирате?

Колко често изпращате Email-и?

Не по – често от 2 пъти седмично. Опитваме се да не досаждаме и в същото време да предлагаме само качествени материали.

Какъв тип Email ще получаваме?

Нищо рекламно. Всичко, което ще получавате, ще бъде съобразено с добрите нрави. Ще Ви изпращаме публикации, като тази, която прочетохте в момента.

Можете ли да ми съдействате?

Разбира се. Ние сме насреща за всякакъв вид съпорт. Винаги ще помогнем и го правим с огромно удоволствие!

Абонирай се

Абонирай се за всичко ново и го получавай директно на пощата си. Ще ти изпращаме само интересни статии съдържащи помощни материали и насоки за по – добра поддръжка на сайта. Не изпускай!

 

Author avatar
Иван Занков
https://exito.bg
Основател на Студио за Уеб дизай и Дигитален маркетинг EXITO. Той стартира онлайн бизнеса през 2015 г. Има опит в Уеб дизайна, предимно с PHP технологии, както и солиден опит в рекламата на бизнеси в Интернет.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *