Бизнесът в България е труден, в предвид нежеланието на голяма част от бизнесите да влагат средства в развитието си, за да се изтласкат напред. В този материал ще разгледаме разликите между Изработка на Онлайн магазин и Безплатните решения! Темата ще бъде разделена на 2 части, за да можем да вникнете по – добре в проблема, който има част от бизнеса тук.

Изработка на Онлайн магазин

Това е услуга, за която трябва да се заплати определена сума. Тя варира най – вече от желанието на бизнеса, какви функционалности трябва да бъдат имплементирани в един Онлайн магазин, за да бъде той продаващ. Когато изберете услуга за изработка на онлайн магазин, това не означава, че веднага ще започнете да продавате успешно. Има някои условия, които трябва да изпълните Вие самите, преди да заплатите услугата. Нека дадем една част от тях.

  1. Преди всичко, Вие познавате бизнеса си най – добре и сте наясно, какво и как търсят клиенти Ви! В този ред на мисли, задължително трябва да изиграете ролята и да се превърнете в клиент на марката си. Да предположим, че продавате онлайн продукт, който се нуждае от специфични изисквания от страна на клиента, да кажем тениски с надписи.
  2. Когато започнете да работите с някое студио за уеб дизайн и заложите на изработка на онлайн магазин, а не на безплатна алтернатива, Вие трябва да имате ясни и точни изисквания за начина на оформление на продуктовата страница. Как трябва да изглежда, какви полета трябва да има, за да може клиента да попълни желаната информация за надписи, картинки и т.н., които ще се изобразяват на продукта.
  3. Трябва да изисквате да се премахват или добавят в някои случаи полета към Checkout страницата, за да може да служи по – добре на бизнеса Ви и на потребителите Ви. Освен премахване или добавяне на полета, то управлението им трябва да бъде лесно за Вас, като ползвател на административната част на магазина.
  4. С изработка на Онлайн магазин, като услуга, Вие сами можете да опредлените как да изглеждат и как да се визуализират всякакви детайли по магазина Ви така, че да отговарят най – малкото на Вашия бранд и стил.

Безплатен Онлайн магазин или такъв за 199 лв

Звучи доста привлекателно, още повече че няма да се вадят едни пари от фирмата и да се дават по разни фирми, агенции и студия за Уеб дизайн. Тези пари могат да се използват за нещо по – важно! Защо да давам хиляди левове за изработка на онлайн магазин, като има и безплатни варианти!?

Такива думи могат да бъдат чути само от управители на бизнеса, които се страхуват да се развият. Има и едни средни положения, които всички Вие сте виждали в Google, като „Изработка на Онлайн магазин само за 199 лв.“! Тук вече трябва да се спрете и да се замислите малко! Всъщност, ние Ви съветваме – По – добре безплатно решение, от колкото „изработка“ на Онлайн магазин за 199 лв., защо?

Какво може да Ви даде едно професионално студио за Уеб дизайн за тази сума? Нека разгледаме реално как изглеждат тези 199 лв.

За да имате работещ онлайн магазин, Ви трябват 5 основни неща, които надхвърлят сумата от 199 лв за изработка на Онлайн магазин, а те са:

Хостинг

Хостингът е мястото, където е позициониран Вашия онлайн магазин. Представете си го, че това е наем за помещение в инернет. Освен всичко, хостинга за един Онлайн магазин трябва да може да отговори на всички изисквания, натоварване и най – вече перфектната защита. В България и голяма част от Европа, единствената такава компания е само една – Суперхостинг.БГ

Нека разгледаме ценовите предложения. Натоварването на един онлайн магазин зависи най – много от броя посетители, които извършват някакво действие в магазина Ви.

Хостинг за Онлайн магазини

Най – подходящ хостинг, който може да бъде приложен за изработка на онлайн магазин, според изискванията Ви е – план СуперХостинг с цена: 273.00 лв/год. Както се досещате, още тук вече нужната сума за влагане, надхвърля сумата от 199 лв., а ние все още не сме започнали 🙂 Освен това, Вие сами виждате, че Суперхостинг препоръчва този план за хостинг за стартиращи онлайн магазини. Когато той се развие, ще се наложи да преминете и към използването на VPS Hosting.

Домейн

Домейнът е името на Вашия онлайн магазин или по – точно, URL адреса, на който ще се зарежда чисто визуално. Домейнът, разбира се е нещо без което не може. Ако продавате в България, най – доброто решение за Вашия домейн е той да бъде с разширение .bg Нека разгледаме ценовите оферти за поръчка на домейн в областта BG.

Домейн цени

Както сами можете да се убедите, цената с отстъпка на домейн с разширение BG е 58.75 лв на година. Защо препоръчваме домейн с разширение BG за уеб проекти в България? – Защото се класира по – добре… защото се запомня по – добре… защото придава авторитет!

Нека да добавим тези 58.75 лв за домейна към онези 273.00 лв за хостинга и да сложим знака равно = 331.75 лв. Какво се оказва…? Надхвърляме със 132,75 лв сумата за която са ни обещали Онлайн магазин за 199.00 лв. Да не забравяме, че сигурността на онлайн магазина е от най – високо значение!

SSL сертификат

SSL (Secure Socket Layer) е протокол, който осигурява криптиране на връзката между онлайн магазина и устройството на потребителя. Предаваната през такава връзка информация е защитена от неоторизиран достъп и прихващане, което означава, че никой не може да Ви проследи данните.

Криптиране на връзката с SSL сертификат е крайно препоръчително за всички онлайн платформи и електронни магазини, в които потребителите въвеждат лични данни и/или извършват онлайн разплащания. Друга основна причина е, че вече абсолютно всеки браузър поставя червен триъгълник до URL адреса на сайта с надпис „Няма защита“. Нека проверим каква е цената и да изберем възможно най – евтиния вариант

SSL сертификат цени

Заедно с отстъпката, най – евтиния вариант за поръчка на SSL сертификат е 28.95 лв. на година. Нека се върнем към изчисленията… Хостинг – 273.00 лв + Домейн – 58.75 лв + SSL сертификат – 28.95 лв. = 360.70 лв. Нека извадим от тези 360.70 лв – 199.00 лв за евтините Онлайн магазини и се получава разлика от 161.70 лв. Тоест… за момента сме стигнали почти до средата, а вече средствата са почти двойно надхвърлени.

Дизайн и Визия

Колкото и малък да е Онлайн магазина, то той трябва да представлява успешно Вашия бранд. Тук вече идва мястото, в което става въпрос за много работа от страна на дизайн тийма, който да определи най – добрата визия, разбира се с Ваше участие. Нали все пак магазина трябва да изглежда перфектно не само на мобилни устройства, но и на лаптопи, десктопи и т.н.

Следващата част е залагането на най – добрите практики при създаването на визията. Ефекти, Лого дизайн, Адаптирането на цветовата гама, Шрифтове, Копирайтинга, Графичния дизайн и още стотици изисквания. Нека оценим този труд на минималната стойност, около 600 лв. Да направим сметката…
Хостинг – 273.00 лв + Домейн – 58.75 лв + SSL сертификат – 28.95 лв. + Дизайн и Визия – 600.00 лв = 960.70 лв.

Скорост и Оптимизация

За какво Ви е красив Онлайн магазин, ако нямате бързо зареждане и лесно откриване? Времето за зареждане на Онлайн магазина не трябва да надвишава в никакъв случай 5 секунди! Оптимизацията на кода, стиловете и файловете е най – важната част за скоростта на сайта. Разбира се, това изисква много прекарано време със стотици хиляди редове код. Цена за тази услуга не може да бъде определена, защото всичко е индивидуално!

Нека го кажем по следния начин!

Индивидуалния подход за един Онлайн магазин е от огромно значение за неговия просперитет. Ако наистина искате да продавате успешно, варианта е да се доверите на професионалисти в сферата, тъй като всичко трябва да бъде изпипано и до най – малкия детайл. Да се доверите на някой, който Ви предлага онлайн магазин за 199.00 лв е най – малко несериозно. Освен, че няма да имате продажби, то най – вероятно ще бъде обратния ефект. Ще бутате Вашия бизнес все по – надолу, докато дойте момента, в който ще сте пред фалит!

Обмислете добре вариантите, защото стъпката да бъдете Онлайн е доста важна.

Поздрави,
Екипът на EXITO.BG

Търсите ли качествена поддръжка на сайта?

Нуждаете се от
поддръжка

Ние обичаме да помагаме, защото знаем как и имаме нужните умения да го направим. Не се замисляйте много! Чакаме Ви!

Защо да се абонирате?

Колко често изпращате Email-и?

Не по – често от 2 пъти седмично. Опитваме се да не досаждаме и в същото време да предлагаме само качествени материали.

Какъв тип Email ще получаваме?

Нищо рекламно. Всичко, което ще получавате, ще бъде съобразено с добрите нрави. Ще Ви изпращаме публикации, като тази, която прочетохте в момента.

Можете ли да ми съдействате?

Разбира се. Ние сме насреща за всякакъв вид съпорт. Винаги ще помогнем и го правим с огромно удоволствие!

Абонирай се

Абонирай се за всичко ново и го получавай директно на пощата си. Ще ти изпращаме само интересни статии съдържащи помощни материали и насоки за по – добра поддръжка на сайта. Не изпускай!

Author avatar
Иван Занков
https://exito.bg
Основател на Студио за Уеб дизай и Дигитален маркетинг EXITO. Той стартира онлайн бизнеса през 2015 г. Има опит в Уеб дизайна, предимно с PHP технологии, както и солиден опит в рекламата на бизнеси в Интернет.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *